Integratieve coaching en therapie

Soms voelt het zo, maar een hulpvraag hoeft niet te betekenen dat er iets mis met je is. Het betekent dat jij het lef hebt om te willen veranderen. Iets loopt niet lekker en je wilt dat aanpakken. Eigenlijk verlang je naar groei en verandering. Gefeliciteerd! Je hebt de eerste en engste stap al genomen. Je bent al op zoek. 


Maar hoe? Om een betere fysiek conditie te krijgen is het nodig om te trainen. Hetzelfde geldt voor innerlijke groei. Dat vraagt ook om aandacht en inspanning, maar dan heb je ook wat.

Het helpt om er iemand bij te hebben voor een frisse, objectieve blik op de zaak. Waar loop je vast? Wat zit er achter en wat is nodig zodat jij weer handelt op een manier waarmee jij tevreden kunt zijn? Als coach of therapeut loop ik een tijdje met je mee totdat jij weer de baas wordt over dat wat jou in de weg zit.  Jij bent degene die bepaalt waar je heen wilt en degene die aan de slag gaat.

Ik ben afgestudeerd coach. Momenteel ben ik nog in opleiding als Integratieve therapeut bij Groundwork en werk onder supervisie.

Wat betekent integratief?

De integratieve benadering is een holistische benadering die niet alleen rekening houdt met jouw probleem, maar ook met wie jij bent als persoon. In plaats van alleen naar je klacht te kijken, kijk ik met een integratieve blik ook naar je krachten. Op basis daarvan en gebruikmakend van verschillende stromingen in de psychologie, stel ik een op maat gemaakt behandelplan samen.

Hoe verloopt zo'n traject?

Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek, besteden we een aantal sessies aan wat jij veranderd wil zien.
We stellen jouw doelen vast, want jij bepaalt waar jij heen wilt. 

Of het coaching of therapie wordt, hangt van je vraag af. Het verschil tussen coaching en therapie is niet zwart wit. Kort door de bocht, therapie gaat dieper. 

"Therapie is hier:
het verkeede imago van je zelf rechtzetten. De grens tussen wat onder je eigen verantwoordelijkheid en wat onder die van anderen valt, weer duidelijk trekken. je eigen identiteit terug vinden: je eigen oren, ogen, hart, geslacht, voeten, oordeel. Zodat je zelf kunt zorgen voor de dingen die je hard nodig hebt en die je vergeefs op een onrechtstreeks manier van je buitenwereld wilde krijgen
." 
Bruno-Paul De Roeck

Thema's

Er zijn veel redenen om hulp te zoeken:

  • Je verlangt ernaar om steviger in je schoenen te staan.
  • Je verlangt om je grenzen aan te kunnen geven.
  • Je wil niet meer dat mensen ...

Tarieven

Wat kost het allemaal?

  • coaching
  • therapie

Waar ben ik geregistreerd?